The Swine Flu


Tack för tips och frågor, ska svara på dessa snarast! Även kul med kommentar från Josefin W   -  Ja, jag ska tillbaka till Samskolan, så det kan mycket väl vara så att jag tar din plats! Är det en bra klass?

Just nu är det nämligen något superviktigt och läskigt jag tänkte skriva lite om. Ni har väl alla hört om svin influensan (eller vad den heter där hemma)? Här har alla nämligen panik. Skolor stänger ner, flygvärdinnor vägrar flyga till Mexiko, alla nyheter kretsar kring the swine flu och så fort någon hostar/nyser/säger ett ord om att de mår dåligt så i princip kastar sej folk ner och tar skydd på golvet. Okej, det sista kanske var en överdrift, men alla är verkligen rädda. På min skolas hemsida kan man klicka in på information om the swine flu och där hittade jag detta;

LISD teachers are reinforcing and encouraging students to wash their hands frequently
as well as reviewing proper “coughing technique”. Remember...handwashing is the
most important protection!!


Det var nog anledningen till att Mr Moreno kom in under forth period igår och satte en hand sanitizer (bakteriedödande tvål sak som man smörjer in händerna med) på min körlärares skrivbord. "Swine flu" var hans svar på alla undrande blickar och min körlärare skrattade så hon grät. "I wonder how much money the schooldistrict just spent on hand sanitizers!" utbrast hon mellan fnissattackerna och hon har ju rätt. Min skola har hur många klassrum som helst och de sätter ut en tvålpumpsgrej i varje. That's a lot of hand sanitizer!


Imorse hade jag ett mycket trevligt samtal med Anton, tacka gudarna för TAKS och sovmorgnarna som det burit med sej för mej! I morgon är sista sovmorgonen och jag är depp.. Efter det är det tillbaka till det vanliga i fem veckor och sedan är mitt år här över. Helt stört..

<3

Feeling blue


Jag är nere i en liten bloggdipp, tycker inte det är så kul att blogga just nu.. Känns inte som jag har så mycket att skriva om och det känns väldigt tråkigt att bara berätta vad jag gör varje dag. Blir lätt lite enformig läsning.. Så om ni har några tips på vad ni vill höra om/frågor/något annat trevligt att säga - tell me please! Jag behöver all inspiration jag kan få!

Såå sen i torsdags har jag knappt vart hemma något alls.. Sammanfattning!

Fredags = bio (Obsessed med Beyonce, väldigt intense!) och läskig förföljning av muskulösa killar som skulle kick min kompis ass pga ett missförstånd. Vi gömde oss inne på Forever 21 så det var ingen fara.

Lördags = bröllop, Journey cover band, fest i Dallas och översovning hos Angela.

Söndags = upp tidigt, hem och crasha i sängen, sov som en stock till klockan 12 och sen kollade jag och Chan på tv hela dagen (okej, kanske var hemma lite där då..), mestadels Bridezillas och några chick flicks.

Måndag = Sovmorgon pga TAKS (typ som nationella prov, fast bara i Texas.. Foreign exchangestudents och seniors behöver inte ta dem och får sovmorgon fyra dagar denna veckan!), in till skolan klockan 12. Kollade på Shrek 2 och Toy Story 2 i min second period class och lekte en lek i soccer. Skadade mitt ringfinger så det är blått och gör ont :(. Åkte efter skolan hem till Alyssa och sov över med henne och Taylor. Mycket mysigt!

Tisdag = Sov till halv tio, gjorde i ordning oss och åt frukost på IHOP. In till skolan, kollade Biggest Loser i food nutrition science och sjöng i kören. Efter skolan var det en bible study grupp grej med Marie och efter det åt vi på Freddy's med två tjejer från Marcus. Mycket mysig dag!

Förstår verkligen om ni inte ville läsa allt det där, det är precis så jag inte vill skriva.. Men ni måste erkänna att jag har haft mycket för mej!

Nu ska jag sova, upp tidigt i morgon för att skypea med Antonnn! :D

<3

92°F


Okej, så när jag satt där på lektionen och drömde om det fina vädret såg jag framför mej hur jag skulle komma hem, byta om till shorts och linne, kanske gå till Brahm's och köpa glass och sen skynda mej tillbaka för att kyla ner mej i huset (luftfuktigheten gör att det känns mycket varmare än vad det är..). Lycklig att skolan äntligen var över skuttade jag ut ur bilen och in i huset. Inte riktigt så svalt som jag hoppats på där inne kanske, men ändå helt okej. Gick ut på min promenad och höll på att svettas till döds (det var 94°F =34,4°C i skuggan) så jag vände tillbaka rätt fort. Kom hem igen och gick upp för trappan och höll på att dö. Det var i princip lika varmt på övervåningen som det var utomhus. Gick bort till var termometer och visst, 92°F stod det i stora svarta siffror. Inomhus! I mitt rum! Jag informerade Chris om detta och han har försökt få på airconditionen sen dess, men inte lyckats. Den är antagligen sönder.. Nice! Så jag och Chan ska bygga en koja på nedervåningen och sova i den. Så där fick jag för att jag ville ha värme!

Nu på kvällen åkte jag med Chris och Carley till the batting cages där man tränar på att träffa basebollar som skjuts mot en. Fick in några bra träffar och Chris tycker jag ska öppna en egen batting cage när jag åker hem. Vem vet, kanske blir något av det?! Haha :)

Förresten är det 76°F (24,5°C) i vår pool nu, så det blir nog att bada i den snart !

<3

In food nutrition science


Sitter i food nutrition science (typ som hemkunskap) och har gjort klart en uppgift vi fick av var larare. Vi skulle ta reda pa om vi ater bra saker och om vi tranar tillrakligt mycket for att ma bra. Jag ater for lite och tranar mer an jag behover. Battre det an tvart om! Jag ar lite uttrakad och min kompis sitter och skrattar at mej. Tykna de dar amerikanarna.. Anywayys! Idag ska det vara 90F ute (ungefar 30 grader) ute och jag ser fram emot att fa aka hem och ta en promenad i det fina vadret! Det far vanta i tva mer timmar, har kor innan jag slutar. Nice.. Oh well hoppas ni har en fin dag!

<3

8 månader


Ligger och kollar igenom lite gamla blogginlägg, lite läskigt vad många händelser man helt glömmer bort när några månader passerat. Idag har jag vart här i Texas i 8 månader. Det betyder att jag inte har träffat min pappa, Gabriella, Pepzi och alla andra mysiga människor där hemifrån på 34,7 veckor, inte ätit en kokosboll på 243 dagar, inte sjungit schlagerlåtar med Sebastian (eller någon annan heller för den delen) på 5 832 timmar och inte sett havet på 349 920 minuter. Stora delar av mitt liv som jag saknar något alldeles galet! Mina 8 månader här betyder också i och för sig att jag har ätit mer snabbmat än någonsin innan, pratat engelska pretty much 24/7, förlorat min Swedish accent, fått alldeles för muskulösa ben av alla fotbollsträningar, träffat många helt underbara människor som jag hoppas vara vän med resten av livet, fått bekräftat att vissa amerikanare är dumma i huvudet på riktigt, hängt med skolans superstars (the footballplayers), fått avundsjuka blickar av vissa cheerleaders, ätit alldeles för många pizzor till lunch i skolan, gått på homecoming och prom, skaffat mej en extrafamilj och ett extrahem där jag alltid kommer känna mej välkommen, blivit en hejare på att sightread i kören, gått till skolan utklädd till en ängel, lärt mej en massa onödiga saker om amerikansk historia, vart på ett antal pep rallies och football/basketball/baseball/softball games, ätit massor med glass och blivit en hejare på att förolämpa tykna amerikanare. Jag skulle inte byta ut de senaste 8 månaderna mot någonting!

<3

Soccer banquet!


Grattis moster Louise som fyller år idag! Jobbigt att inte vara med, men nu är det mindre än två månader kvar! Sen har jag faktiskt 8 month anniversary som en tjej i min kör sa. Idag har jag vart här i åtta månader! Sjukt! Två futtiga kvar, det är ingenting!

Jag var alldeles för trött för att skriva något igårkväll efter vår Banquet, utmattad efter en fullproppad helg! Banquetten bestod av massa tal, bilder, skratt och tårar (seniorsen för att de ska lämna high school snart och jag för att de grät och för att jag är precis lika bölig som min mamma.), var lite som en sammanfattning av hela säsongen. God mat!

         
Elle                     Lexie                   Tay

Idag har det vart superfint väder, 26 grader och strålande sol! Synd att man knappt hinner utnyttja det när man kommer hem klockan halv fem varje dag.. Men ändå! Tog en promenad och hade ett samtal med Gabbie om dumma pojkar och sommarjobb.. Usch, ska bli svårt att lösa det iår! Satt sedan ute och läste Veckorevyn (som fortfarande kommer hit då och då, senaste gången med påkgodis inkluderat, TACK! <3).. Så jag gör i alla fall mitt bästa för att få lite solsken!

<3

P to the ROM


Resten av dagen gick lite fortare och äntligen blev klockan 6! Vi packade ihop våra saker, åkte och mötte vår kompis Noah som skulle ta våra bilder. Jag har inte fått de bilderna än, kommer få de på en skiva nån gång i veckan. Därifrån bar det av till restaurangen där vi åt och hade det trevligt! Sen var det äntligen dags att åka till själva promen och det var ungefär så amerikanskt som det kan bli! Soirée in the sea var temat så det var fiskar och delfindekorationer överallt. Musiken var på högsta volym, chokladfontänen sprutade vit choklad, alla dansade och hade kul! Mycket lyckad kväll som resulterat i lite onda fötter och väldigt fluffigt hår.



Jag och Marie @ Botanical Gardens of Grapevine

                 

Angela - Kort, svartvit klänning, Marie - Vinröd, Jag - Blågrön, Elle - Lilablå, Chan - Rosaprickig



Mitt hår var lockigt när vi lämnade huset.. That's what 76% humidity does!

   

In the car      ll      Marie w/ dolphin at prom

Jag ska försöka få fler bilder från själva dansen från facebook, har inga bra.. Ikväll är det soccerbanquet så nu är det bara att sätta på sej nästa klänning!

<3

Still chillin


Okej, jag råkade börja lite för tidigt. Så nu är håret färdigtvättat och torrt. Min nästa punkt på schemat var att börja locka det. Om en timma. Så nu sitter jag här igen! Kollar lite olika uppsättningar jag skulle kunna försöka fixa till.Fy fasiken vad tråkigt det är att inte vara stressad.

<3

P-Day


Nu sitter jag här på min säng med fina naglar och försöker planera ut allt idag. Vi ska vara klara klockan 6, så jag börjar med sminket kanske 5.30 för säkerhets skull. Håret kanske tar en timma max så det får tas tag i klockan 4.30. Innan det behöver jag duscha och torka håret.. Så jag kommer nog börja fixa mej vid tre bara för att verkligen ha tid med allt. Detta betyder att jag nu har ca 2h och 40min på mej att göra absolut ingenting. Fattar inte varför alla är så stressade haha :) Chandler springer runt som en annan dåre och försöker fortfarande bestämma hur hon ska be frisören göra hennes hår och jag sitter här, bloggar, lyssnar på lite musik och tar det lugnt. Skönt !

I kväll ska vi då lämna vårat hus klockan 6 och åka till the Botanical Gardens of Grapevine och ta bilder (håll tummarna för att regnet håller sej borta!). Därifrån åker vi till PF Chang's  för att äta middag och efter det bär det av till själva dansen. Där vet jag inte hur länge vi kommer vara, beror på om det är kul eller inte.. Efter det får vi se vad som händer, finns lite olika fester som alla vet om, får se vilken vi hamnar på! 

Självklart tar jag med pappsen på prom ! Han får bara skynda sej och komma hit först...

Hoppas ni har en härlig lördagskväll!

<3

Pro(m)blem


2 dagar kvar till prom och det märks, alla stressar sönder! Om det inte är problem med klänningar och slipsar som inte matchar, skor som inte passar, svårtagna beslut angående storleken på lockar i håruppsättningar, var man ska på efterfest, vilken färg på ögonskugga som passar bäst till de nyinköpta örhängena, dyra limousiner, eller fullbokade restauranger, så är det någon annan som ska ta sina prom pictures på samma ställe som en annan grupp har planerat och det går ju bara inte ! Hur tänker folk liksom? Kalabalik.. Vad som gör det ännu bättre är att vi har soccer banquet (typ avslutningsmiddag med massa bilder från säsongen, tal från the seniors och liknande) kvällen efter, så man måste ha klänning, skor, smink och hår flr två kvällar i rad. Känn på pressen liksom.

Själv måste jag säga att jag är ganska utanför allt det där. Jag har min klänning, ska fixa mitt hår och mitt smink själv (har redan både smink och hårgrejer), ingen dejt så slipsmatchningen slipper jag undan, åker dit och hem med en kompis och jag tycker inte att det spelar någon roll om några andra också vill ta bilder i the Botanical Gardens of Grapevine, det betyder ju bara att de också tycker det är fint där!

Apropå ingen dejt så är det något som många tycker är konstigt här. Många tycker synd om mej för att jag inte ska gå med en kille och det gör mej lite irriterad. Om jag verkligen hade velat ha en promdate så hade jag faktiskt två som frågade, men som jag inte vill tvinga att betala för hela kalaset (bara biljetterna är 55 dollar styck) eftersom jag vet att jag inte kommer vilja hänga med dem hela kvällen och en tredje som hade tänkt att fråga innan han visste att hans skolas prom är på samma dag. Så tyck inte synd om mej inte, vill bara hellre ha kul med kompisar än vara fast med en kille hela kvällen pga dåligt samvete!

I morgon efter skolan är det manikyr och försöka få lite sol som gäller, får se hur det kommer gå eftersom det verkar bli molnigt..

<3

In her shoes


Lång dag med mycket fix inför prom som bara är några dagar borta nu. Letade skor till Chandler i flera timmar innan hon hittade ett par hon kunde tänka sej (i den första butiken vi gick in i). I morse på fotbollen sprang vi en mile och sprintade sedan en till efteråt, mina ben är döda. Nu ska jag sova. Godnatt.

<3

crazy times


Den senaste tiden har vart helt galen, gjort så mycket saker ! Här kommer lite picsss!


Sett Brittan Spears och Pussycat dolls

  
Mamma och Jeppe kom hit och vi drog till NY


Åkte till Six Flags och gungade i en

Insåg precis att de flesta bilderna nog är på mammas kamera.. Men detta får duga för nu! Idag var det tillbaks till skolan igen, inte en alltför jobbig dag. Sprang lite i fotbollen, kollade på film om the Great Depression på historian, kollade på en film om frukost på food nutrition science och sjöng i kören. Efter skolan var det Younglife, men det var inte som vanligt utan vi hade en stor picknick vid en lake. Folk hade med sej kakor, cupcakes, doughnuts och cheesecake, yummm! Vi spelade beachvolleyboll, soccer, football, basket och hade det allmänt trevligt! Säger som Chan - "We should have this every monday!" :)

<3

Happy Easter!


Hoppas påskharen var snäll även hemma i Sverige!

Har haft lite bloggpaus och det har hänt massa spännande saker. Idag har jag t ex städat mitt rum, that was definitely an adventure! Håller på att tömma kameran just nu och pallar inte vänta på att den är klar, vill sova. But I'll tell you all about everything asap!

Mamma och Jeppe är föresten på väg hem, de lämnade mej efter lite tårsprutande i morse. Har haft enl ite deppig dag efter det, men den avslutades fint med turkeydinner hos våra grannar!

<3

Fläskius läppus


Skrevs i onsdags!

Tycker jag borde vara det latinska ordet för fläskläpp. Visste inte riktigt vad det heter på engelska och då får man improvisera. Anywayss..

Igår var jag, Carley och Chan och hälsade på mamma och Jeppe som bor på Great Wolf Lodge, jättenice hotell som har en vattenpark i mitten. Vi och Jeppe spenderade säkert fyra timmar springandes runt där inne och hade jättekul! Ungefär två minuter innan vi ska gå upp säger Carley till mej att göra en bakåtvolt. JA! tänkte jag, tog sats, drog armarna över huvudet, sprattlade med tårna och slog överläppen i bassängbotten. Aj. Fick lite hjärtinfarkt först och var tvungen att känna så tänderna var hela, vill inte att en halva skulle trillat ut (been there, done that). Inga tappade gaddar, men en rejält svullen läpp med ett sexigt sår på fick jag till. Höll på att smälla till min kära mamma när hon påminde mej om att det snart är prom. Bajs.

<3

Little Sweden


Jag hittade en promdress!! Lättnaden är enorm och jag är jätteglad! Den är fin, men verkligen inte för glansig eller äckligt amerikansk. Lagom för att använda ett mycket saknat svenskt ord. Fast jag tänker inte visa er den förens jag har bilder från prom, så två veckor på dagen får ni hålla ut.

Annars idag var vi i China Town och Little Italy (dessa skapade btw mycket förvirring för min lilla mamma, vet inte hur många ggr hon sa antingen Italy Town eller Little China), önskade att det fanns något sådant för Sverige och önskan gick i uppfyllelse då vi var tillbaka på 5th avenue och hittade fram till ett litet café som hette Fika! Massa goda, svenska bakelser och jag åt en kokostopp och drack en varm choklad. Fick till och med njuta av lite härligt irriterande stockholmska från några av de andra kunderna. Tjejen som jobbade i kassan (svenska även hon) berättade att säkert 70% av besökarna är från vårt fina hemland. En stor del av resten är italienare. Tänk er detta tillsammans med en kanelbulle, några kokosbollar och lite lingonsylt så tycker i alla fall jag att man får ihop en liten fin blandning! De sålde även knäckebröd och annat härligt. Blev lite som på IKEA, ville inte riktigt gå därifrån!

Sen åt vi middag på Nobu, mycket god restaurang (fastän jag inte är världens största fan av sushi). Kvällen avslutades med ett kort litet samtal till Gabbie, som har sin pappa och broder hos sej just nu med, mycket mysigt! Allt som allt trevlig dag :)

<3

Wicked in N.Y.C


Om my gosh I'm in love. New York är helt sjukt nice! Vi har spenderat de två senaste dagarna med att gå runt och kolla i alla fina affärer på 5th Avenue, shoppa lite, äta god mat och bara njutit! Igår kväll var vi på musikalen Wicked och det var något av det bästa jag sett! Jag skrattade, grät och nynnade med i underbara sånger! Om ni någonsin får möjligheten att se Wicked - gör det!



Sitter just nu på hotellrummet, ska upp tidigt i morgon för att kolla promdress på Bloomingdale's! Prom är just nu ett helskotta förresten, hatar allt som har med dejter, grupper och liknande att göra. Förstör bara allt :( Anywayss önska mej lycka till med en klänning, I'll need it!

<3

Long weekend!


Jag hade gärna lagt upp bilder på både familjen och Britney Spears, men min kära moder snodde min enda konverteringsgrej när hennes mobil höll på att dö, så jag har inte kunnat ladda min kamera (vilket bland annat ledde till att den dog halvvägs genom konserten..) och jag måste ha batteri för att kunna få över bilderna till datorn. Så det får komma upp bilder från alltihopa när jag kommer hem på söndag! Ska bo på hotell i natt med mamma och Jeppe eftersom att flyget går tidigt i morgon bitti.. I'm excited! Nu måste jag packa för vi ska åka om några minuter! Ser om jag får tag på dator på hotellet, annars får jag talk to you Sunday!

<3

I <3 Britney S


Just got home and just have to tell you



I <3 B.S

<3

RSS 2.0