Födelsedag 21.05.08

AAAH
Bästa födelsedagen någonsin typ ! :D Dagen började vid 05.50 då jag blev väckt av mamma, pappa, Jeppe och Pepzi som kom med sång och tårta ! Vi gick ner och jag fick lite pressilenter, alltid kul ! Fick tre par skor, två linnen, P.S I love you på DVD, pengar att spendera i Amerikat och lite sånt., Jättemys var det iaf! :)

Jag anlände vid skolan klockan 08:13, med andra ord ca 2 minuter innan vårt nationella spanskaprov skulle börja., Rusar in, lite stressad sådär, och hittar en stor bild på mej på mitt skåp! "Lina 17" stod det på och jag fick lite panik., hade någon satt upp bilder på mej över hela skolan? :O Men jag hade bråttom så jag tänkte inte mer på det utan låste upp skåpet. Det var när jag såg insidan av skåpet som jag skrek till, fullt seriöst! Av ren chock ba "oooh!". För det var nämligen fyllt av bilder på Gabbie, Julle och mej, massa blommor och serpentiner., Hur fint som helst! Mitt inne i röran står det en burk fylld med såna där kärleksmums., goda som fasiken och JULIA CARLSSON 1C hade bakat dom (nöjd nu? ;) ) (GABRIELLA EDWARDS hade fixat massa med, förlåt Gabbsie,! (nöjd du med nu kanske? (: ) . Det fanns även rosa godisar i form av pussmunnar och hjärtan i en godispåse :) SÖTNÖTAR säger jag bara, puss på er ! Det var underbart fint, och blommorna luktade jättegott !


 



Spanska nationella gick helt okej och även uppspelningen av No Air på musiken lektionen efter! Måste säga att jag blev lite stolt at jag vågade köra på den :)

Sen var det bara retoriken kvar, där skulle det hållas tal av alla. Mitt blev ett lite halvimproviserat tacktal till min klass om att jag kommer sakna alla., haha inte så lyckat, men skönt att få det gjort! Sen var Hanna typ helt underbart söt och höll ett tal med titeln "Till Lina på hennes födelsedag" :) Aaah vad hon är gullig :)

Sen var skolan slut och det var buss hem till plugget. Trodde jag iaf,. Nejnej, då kom det kusiner i två omgångar! Först Lukas (drygt 3 år, vill ha en rosa moppe som mej när han blir stor ;) ) och Lisa (6 månader, har världens sötaste bilringar !) och deras mamma Catrin (morbrors fru, så typ moster :)). Vi åt lite tårta och pratade en stund. Sen kom Louise (moster), Eden (5 ½ år, pratar flytande engelska !) och Nova (3 ½ år, pratar helt underbart söt svenska med amerikansk dialekt :) ). Med dem åt vi kokosbollar och drack saft!

När folket hade dratt sej hemåt satte jag och mamma på P.S. I Love You. Det var en så mysig film va ! Ni måste se den och även läsa boken. De var helt olika, men hur härliga som helst båda två! Se och läs som sagt!

Kvällen avslutades med god middag och ett långt telefonsamtal med Thomas,. Det var väldigt kul att prata med honom eftersom det var första gången vi pratade "på riktigt" sen Spanien :)

Jag vill avsluta med att tacka så hemskt mycket för alla telefonsamtal, grattiskramar, bilddagboksinlägg och sms, ni är helt underbara hela högen ! <3

Pusse (:

Glad

:D
Glad dag har precis passerat, har inte vart mycket som gått fel !
Fick tillbaka mattenationella och fick tre stora, mycket vackra bokstäver i det övre högra hörnet! Stört skönt, det kan ha ändrat mitt betyg totalt :)
Var hos Evelina, sångpedagogen, och det gick ganska bra! Hon hjälpte mej med No Air och nu känns hela den uppspelningen mycket bättre !
Det regnade inne i stan, satte mej på bussen och åker ut till Billdal och strålande solsken ! Hur fin är inte den? mahah suckers som har kort väg till och från skolan, idag hade vi iaf bättre väder :)
Tränade fotboll på Billdalsvallen med the whole gang, alltid kul :D 

Dagen började iof inte lika bra då jag körde en störtdykning från trottoaren ner på gatan precis utanför Sahlgrenska sjukhusets busshållsplats och skrapade upp båda knäna och handflatan, men värst av allt - mina älskade jeans. Hoppas att det ser mindre håligt ut när de har tvättats igen., menmen, utskämd och lite röd sådär i ansiktet, som vanligt, reste jag mej upp, skrapade av knäna och log mot bilen som nästan körde över mej :)
Trillade sen på träningen och slog i knäet igen, så nu är det lite svullet och dant., men det är inget man dör av ! :D
En annan tabbe under dagen var beeptestet :S Det gick verkligen inte så bra som jag hade velat, men så går det ibland! Känner mej duktig som både gjort beeptestet och tränat idag, kan nu med att äta lite mer ben & jerry's :D

Allt har en fram och en baksida, livet blir mycket roligare om man vänder och vrider så att det är framsidorna som syns mest :)

Det är precis vad jag har gjort idag och nu är jag ganska glad rätt igenom ! Hoppas ni sötnötiga läsare testar på det nån gång :)

Just det ja! Imorgon går jag i skolan mellan 08.15 och 13.50, alla gratulationssamtal hänvisas därför till tider utanför detta, bara så ni vet., neej skojja, men skicka gärna åtminstoneen snabb tanke till en liten, stackars, förvirrad tjej som inte fattar vart tiden tar vägen :)

Kram och Puss Bomullstuss <3

:)

Gammal bild på mitt förra lag, men men., fotboll ftw anyways ! :D

I övermorgon

I övermorgon blir jag 17 ! Det är ganska sjukt., Sen är det bara ett år kvar till 18, ska man inte vara ganska vuxen då? eller kanske inte helt, men på en bra väg till det.,? Jag fattar inte, hah jag är långt ifrån klar med att vara "liten"., Har kanske inte räknats till de små de senaste åren heller, men jag har kunnat låtsas iaf ! Now I'm screwed., herregud ! 

Aja, kom precis in från en underbart härlig hundpromenad. Jag njuter verkligen av nattpromenader, det är så tyst och skönt, inget/ingen stör varken vovven, mej eller ljudet från min iPod! Har verkligen blivit beroende av "No Air" med Jordin Sparks och Chris Brown, sjukt fin är den! Så den spelades praktiskt taget i ett streck från det att jag lämnade dörren tills det att jag hittade hem igen, ca 30 minuter senare :)

Idag har jag vart i skolan, tränat på No Air på piano (sa ju det, beroende :O) och sen, dagens höjdpunkt, ätit Ben & Jerry's Cookie Dough. Aaaah vad det är gott och aaaah vad det tar slut alldeles för fort ! Det var min andra glassbytta på en vecka, om man inte räknar med kioskglass., Lyckat det här med att hålla mej borta från sötsaker som jag lovade tandläkaren ! Annars har jag städat lite och så., tagit det lugnt med andra ord ! Skjutit upp skolarbetet litegranna sådär., tar det imorgon! Som btw är idag nu. Vilket betyder att jag fyller år imorgon :O ooooh., 

Iaf, nu ska det sovas ! Pusselusse

Lina <3 Ben & Jerry's



och texten är bakochfram för att jag tog kortet med datorn (:

Trött

Idag vaknade jag hos Gabban, vet inte om jag skrev det förut men aah., Vi var några stycken där, men de killarna som var så trevliga och väckte mej kl 8 drog nästan direkt. Undrar om det var för mitt underbara morgonhumör., fast nej! Jag var inte elak alls, men kunde lätt vart det utan att det hade vart konstigt., 
Aja, god frukost med ägg och fil och grejer och sen var det hej spårvagn och sen buss hem. Har vart ensam hemma största delen av dagen och har försökt lära mej lite olika sånger på piano, har uppspelning på musiken på onsdag så vi får se hur det går !

Annars kollade jag på "It takes two" som är en gammal favoritfilm med Mary-Kate och Ashley i huvudrollerna., Det gav många flashbacks måste jag säga och filmen var inte riktigt så bra som jag kom ihåg den., menmen, det är bakslag man får ta när man går en promenad down memory lane!

Nu är klockan efter tolv och jag borde sova, inte bra att börja veckan som jag brukar fortsätta den., om det där var en korrekt mening eller inte har jag ingen aning om, men ni fattar förhoppningsvis ! Jag är egentligen lite för trött för att skriva just nu, det blir mest virrvarr av det hela ändå.

Aja, sov gott och samla krafter inför ännu en härlig skolvecka ! Inte långt kvar nu iof,.

Snark

Tjo !

Det blev inte så mycket musikplugg igår som jag hade velat, blev inget alls om man ska vara exakt. Råkade nämligen åka med Amanda in till stan och shoppade billiga skor i stället :) Slutade med ett par rosa ballerinor som redan är smutsiga som skam., fast de kostade bara 150kr så jag är glad ändå!
När skoaffären var noggrant checkad tog vi en liten promenad till kiosken och hittade Aui, Julia, Gabban och några av deras danskompisar, mycket trevligt ! Stötte dock på ett litet problem när vi skulle korsa vägen från storan till kiosken eftersom att ca 34 359 personer hade bestämt sej för att springa göteborgsvarvet ungefär precis där. Vilket blev lite jobbigt. Fast vi löste det efter ett tag genom att hitta en lucka och springa över halva vägen sen gömma oss bakom en skylt. Där stod vi tills det kom en till lucka och sen ruschade . Väldigt bra jobbat av oss, folket sprang på som antiloper så det var inte lätt!

Efter en glass, lite kioskmys och en sväng förbi Amandas lägenhet drog jag mej ut till frölunda där det var släktkalas för Simon (som jag egentligen inte är släkt med, men hela den familjen har alltid vart en bonusfamilj :))., Han blir 16 på tisdag, massa grattis ! Där var jag en stund med Emilie, Simons storasyster, och vi hade det trevlans! Så skönt med såna gamla kompisar som man inte behöver träffa så ofta, men ändå har kul med när det väl blir av :) För ja, Emilie är en gammal kompanjon, henne har jag känt sen jag föddes och haft en väldig massa upplevelser med !

Var tvungen att lägga in två gamla bild på oss här nu bara för det !



och ja, vi var såna där som alltid hade likadana kläder 
och ja igen, jag ser ut som ett troll

I Mexiko ca år 2000 :)

Emilie, Simon (födelsedagsbarnet) och jag i Mexiko för x tusental år sedan :)

Jaao, iaf ! Efter middagen (där vi fick sjuuukt god mat av deras pappa, Laurent :) ) så blev det Delsjön och en överraskningsgrillfest för en kille som heter Fabian med Gabban, Julle och Amanda och massa annat folk, ganska kul! Det blev ganska kallt efter ett tag och några stycken drog hem till Gabbans pappas lägenhet och pratade, masserade, sov och åt makaroner, mysmys ! :)

Skriver om idag senare ! 

Pusso

Stockholm

Kom idag hem från en tredagars klassresa till Stockholm. Vi har hunnit med det mesta, kollat på myntutställning, burit väskor minst sju mil i regn, sovit på ett riksdagsmöte, vart i en skattkammare, besökt en radiostation, skrivit brev till Gert Fylking, klätt upp oss himlans fint, sett en opera, shoppat, ätit gratis kakor och billiga bullar, tagit massor av kort, spelat kort, åkt typ fjorton timmar tåg, blivit ganska panka, kommit vilse i tunnelbanan, fastnat i tunnelbanedörrar, tappat bort folk i tunnelbanan, hittat folket igen, ätit för mycket godis, kollat hockey på Hard Rock, sjungt en sjuk massa skumma låtar, snackat sex, blivit lite lurade på både mat och pengar av Hard Rock, gråtit över underbart fina människor som skriver sötnötiga sånger, gråtit över andra människor som inte skriver sånger men är helt underbara ändå och som jag bara har en månad kvar med, bett om vägbeskrivningar, facebookat, pratat lite för högt på stan med iPod och "Framgång och Lycka" i öronen, införskaffat skrikande apor, spenderat alldeles för lång tid på Urban Outfitters, hittat världens finaste t-shirt (som inte passade), skrattat åt trötthet, skrattat åt fjomp, skrattat åt Reinfeldt, skrattat åt Gunnar, skrattat åt gris med vattenflaskor, skrattat åt krampande käkar, skrattat åt scrubs/simpsons och annat, skrattat åt tårar och skrattat åt skratt.,
Jag tror att, trots att vi inte var mycket ledig tid alla tillsammans, vi alla lärde känna varandra lite bättre. Jag gillar min klass, en hög med människor som utifrån kan se ganska lika ut, men som, när man kommer nära, visar sej vara fylld med massa helt olika, underbara personligheter. Jag har insett att det kommer bli en jobbig avslutning nu om några veckor, vill inte lämna dessa goingar!

Lite bilder om det intresserar härskapet :)

  

My roomies Jag och Vendela Kortspel på tåget Aui och jag


Klass 1C, bästa klassen på samskolan som Gunnar så vist kallade oss :)



Men iaf så var detta och mycket mer vad vi har haft för oss, ni som inte var där kanske inte fattar så mkt av det,. Det är iof precis lika troligt att ni som var där inte fattar heller, jag är lite virrig for the moment.

Ikväll har jag vart hemma med min mamma och broder! Hade hoppats på att få träffa min granne en stund, men hon kunde inte för hon har så ont i sitt ben den stackarn., Fast det har vart mysigt ändå, skönt att bara vara hemma ibland också! Så nu kollas det hockey, går inte jättebra., menmen, det löser väl sej ! Klarar de Tjeckien kan de väl klara Kanada med :) Tjihoo, nu kvitterade Sverige till 3-3 bara för det :D

Imorgon är det massa musikjobb som gäller, sen födelsedagskalas och till sist grillning om det är fint väder :) Hoppas på detta!

Hoppas ni har haft en fin vecka !

Ajaj

och inte som i kapten. Nej, detta är inte okej, jag som började så bra ! Utlovade bilder som inte kommer upp, inlägg som skrivs men inte publiceras och inlägg som inte skrivs alls, det är inte okej !

skärpning utlovas och det blir när jag har packat, sovit och befunnit mej tre dagar i Stockholm med min lilla klass!
kort och tråkigt inlägg, men som sagt, vänta er förbättring !


Pusskuss




De här fötterna lär ni se mer avtryck av snart ! dock tyvärr inte skorna för dom har jag tappat bort :(

Härliga helgen

(skulle lagts upp igår, men glömdes bort! bilder kommer sen !)

Tjohopp !

Fredag 
Skön dag, provet var helt okej så jag körde nog inte helt iaf ! Jobbade i kiosken med Gabban ett rätt bra tag och gick sedan till invigningen av en av våra kompisars restaurangs nya terass (hamngatan tror jag den heter.,) :) Där träffade jag mamma, faster med man och två kusiner, mycket trevligt!
Fick samtal från Gabbs som undrade om vi ville grilla med Philip och Maxi och det ville vi. Så vi åkte hem till mej och satte på oss "varma" kläder och gick sen hem till Philip. Vi gick från Philip ner till en vik och satte oss, då hade de små pojkarna vart himlans sötnötiga och hade med sej korvar, grova korvbrön, engångsgrill, ketchup, godis och en filt :) Üüübergulligt !
Hur som helst så satt vi där och grillade korv och snackade och efter ett tag så badade Gabban och Philip, inte jag för att jag är förkyld (och vill kunna spela fotboll., ) och inte Maxi för att han är en mes :O eller aah., nåt sånt :)
Kvällen slutade iaf hemma hos Philip där vi satt och kollade (jag och Gabban sov kanske lite., fast bara lite!) på "sanningens ögonblick (tror jag det hette,.). Grymt skumt program, fast ganska underhållande faktiskt ! Vi drog oss hem till mej vid tre, låg i sängen vid halv fyra., Tackar till alla för en himlans mysig kväll, det får göras om ! 

Lördag
Tog det lugnt på lördag förmiddag och åkte sen in till Jullsbulls och jobbade ett tag. Inte så händelsefullt, lagom mycket folk typ :) Sen kom Bella och tog över kiosken och jag och Julle tog oss till centralen, där vi gick in på en toa och böt om. Det tog oss ung en halvtimma och vi flummade loss, städgubben utanför blev irriterad och bankade massa på dörren., Sen tog vi iaf en buss ut till Torslanda och Malin och hennes underbara hus som vi skulle spendera kvällen i. Vi blev rundvisade och jag skojjar inte, det måste vart det finaste huset jag sett! Sen kom det lite mer folk och vi gick och köpte pizza. Hamnade på ett berg vid havet och satt där och åt, hur gött som helst :)
När solen hade gått ner tog vi oss tillbaka till huset och dansade och göttade ett tag och sen kom det lite mer Torslandafolk och så., Jättekul kväll, verkligen ! Mycket niceigt folk och god pizza :) Tack för den med ! ;)

Söndag
Dagen började med en lång promenad och en fika med Lukas, mycket trevligt! Väldigt kul att träffa honom igen, det har det blivit för lite av den senaste tiden ! Men aah så vi gick väl runt i en halvtimme och sen åt vi lunch. Drog efter det till Gabban i kiosken där jag blev jobbandes medan de andra satt på utsidan., Det var kul, gillar mitt jobb :) OCH ! Jag fick 12 kr i dricks :D Av en kille ! Hur snällt är inte det? haha jag blev (och är faktiskt fortfarande om jag ska vara ärlig., och det ska jag) hur glad som helst :)
Efter en ganska lång stund skulle Gabban gå till dansen och Darja kom istället. Lukas la sej på gräsmattan och somnade som en stock, sötnöten, så vi lät honom ligga kvar :) Han vaknade efter ett tag, gick hem och kom  sen tillbaka för att han tydligen inte hade någon nyckel. Så an gick och la sej igen och då blev jag och Darja lite finurliga och listade ut att vi skulle kasta vatten på honom. Sagt och gjort och Lukas blev genomblöt :D väldigt roligt hade vi!

Nu sitter jag här och har försökt skriva min sång till musiken, det går verkligen inte ! Allt låter bara så stört gay så att man bara vill gå och ta på sej något fluffigt med massa paljetter, ställa sej vid en fläkt och dansa som Carola.
Bajs.

Aja, hoppas ni har haft en lika finfin helg som jag :D



Hej sommar !

I morse gick jag till bussen utan jacka / ordentlig tjocktröja. Jag lyssnade på somrig musik, såg fåglarna flyga runt som galningar, log och sa glatt "HEJ!" till precis alla jag mötte på vägen. Jag blev glad när jag missade bussen. Allt detta bara på grund av sommarvärmen som har drabbat vårt så ofta gråa, regniga och blåsiga land. Det är ju hur underbart som helst detta, jag blir helt pirrig bara jag går förbi ett fönster och ser att himlen är blå ! Det bästa med allt är att det är precis lika varmt som det ser ut :) "Hej sommaren" är det enda jag har att säga. Kan i och för sej lägga till ett "Du har vart mer än grymt saknad" också, bara så den vet om det :) Hoppas att detta håller i sej längre än längst och att det inte blir en sån därn regnig sommar som ni drabbades av förra året (ni på grund av att jag råkade befinna mej i Spanien de tre värsta veckorna :) )!

Aja, slut med vädernjutning och tillbaks till plugg. Igen. Tar det aldrig slut? Jag trodde att det skulle vara ganska lugnt efter förrförra veckan, men det är fortfarande precis lika mycket ! Samhällsprov med Hasse (ja, han heter det på riktigt.) imorgon och jag har inte pluggat ens nära på tillräkligt. Orkar bara inte, det har vart för mycket. Eller nej, det är för mycket. Det värsta är att detta bara är ettan. Hur i h*lvete är det meningen att tvåan ska vara jobbigare? Just nu är jag extremt glad över att jag ska iväg till hösten, slippa riktigt seriöst plugg i ett helt år! aaah vad jag längtar!

(ursäkta mej om det är någon som inte har börjat gymnasiet än som läser detta. Tror bara jag har ett litet nervous breakdown för att läxorna + jobbet hann ikapp mej, ettan har typ inte vart lugnare än., iaf nian fram tills nu :) )

Nej! Nu ska jag sluta deppa över skolan, det är ju snart slut ändå ! Tar med mej boken ut på altanen till det fina vädret så känns allt bättre :)


Var bara tvungen att lägga in en somrig bild :)


Julle och jag i Spanien -07 <3

Pussee !

IFK - Kalmar

Nu kan man inte vara annat än glad ! Kom precis hem från matchen där IFK gjorde världens vändning och gick från 0-2 i första halvleken till 3-2 första kvarten i andra :) Grymma var dom och jag ville inte gå därifrån när det tog slut., :) Hittade en snygging denna gången med, fast nu var det en publikvärd :) 50+, ölmagen satt på sin plats och han bara gick runt och log precis hela matchen., Försökte ta kort på honom men killen framför mej envisades med att leka Pinochio och sticka in sin näsa i bilden hela tiden.,. Tror ändå jag fick något snyggt i profil, får lägga upp den om jag hinner ladda över bilderna ! :) Vänta ni bara..

Annars idag skulle vi vart helt lediga från skolan om det inte hade vart för mattenationella., innan kändes det segt att det låg på en resursdag, men nu när dagen är gjord så känns det bra att det var så! Fick så lång ledig tid på stan, istället för att bara sova bort hela dagen liksom :)

Så jag var med Julle och Aui i glasskiosken ett ganska långt tag och fick sen sjuts hem från mamma. Pluggade lite samhäll (väldigt stolt!) och sen till matchen då ! aaah vad bra det var :)

Hoppas ni haft det fint !

Pussåkram

Uppdatering ! Bilden :D



Är han inte det sötaste ni sett i en gul reflexväst?


Beatbox och perfekta kulor

Haajaj !
Hann tyvärr inte skriva igår, stressade sönder över mattenationella (vilket visade sej vara helt onödigt, det var rätt lätt!).,
Jajoop., igår var iaf en av de tröttaste dagarna jag någonsin haft. Somnade inte förens halv fem och gick upp sex för att ta mej till skolan, behöver jag säga mer? Fick skjuts av min granne in till marklandsgatan och somnade nästan i deras bil. Stod upp och sov på spårvagnen (nästan fullt seriöst där alltså, höll på att trilla flera gånger). Låg med uppfälld luva, huvudet på bänken och iPod hela sista mattelektionen innan nationella. Lyckat ! Sen var det impuls-konsert på röda torget, väldigt kul! Enda gången på dagen jag verkligen var vaken ! Blev grymt imponerad av en kille i min spanska grupp (Mikael?) som beatboxade sjuuukt bra ! Alla var helt förtrollade och jag kommer härmed aldrig någonsin kunna se killen utan att le,. Jag gillade verkligen hans version av "Piece Of Me"! GRYMT säger jag bara :)

Efter skolan var det kiosken i typ 45 minuter för provjobb inför kioskägaren. Inte för att skryta eller nåt,  men han var väldigt imponerad av mina kulor., ;) Perfekta vill jag minnas att han kallade dom! Tur att han inte såg mej göra mjukglass.. Men så nu är jag anställd i kiosken! Känner mej väldigt cool och vuxen helt plötsligt och jag måste säga att jag verkligen gillar mitt jobb! Kanske alla gör den första veckan iof., Aja, jobbar nästan hela dagarna nu på lördag och söndag, besök av goingar skulle uppskattas enormt (bara så alla vet liksom., :) )!

Efter 45 nervösa minuter bar det av till tandläkaren, ajaj ! Fast det gick bättre än vanligt och var inte särkilt läskigt alls :)

Sen var det hem och fotbollsträning på Billdalsvallen för första gången i år ! Hur sommar är inte det på en skala? Planen är iof inte den bästa, bucklig och med massa tuvor och det vimlade av mygg, men ändå! Så mys :)
Tack vare Elins utveckling av Mikaels styrkepass har jag idag träningsvärk i magen, ryggen, armarna och på skulderbladen. Chill! Grymt gött för då vet man att man har jobbat (och kanske inte stretchat så bra.,) :)
Väldigt bra träning i vilket fall, vi gjorde det mesta och spelade även i nästan 40 min i slutet., Älska ! <3

Nu ska det bli samhällsplugg och sen bär det av till IFK - Kalmar ! Försöker skriva mer ikväll om dagen idag också !

Just det ja ! Garderoben är äntligen färdigfixad och blev väldigt fin om jag får säga det själv ! Nu kan jag till och med gå hela vägen in till galgarna, länge sen sist ! 

Före            Efter

            

Tryck på bilderna för att se underverket i större format ! 

Puss ! 

Lite om det mesta

Ännu en vecka har gått och nu är det måndag, hjälp säger jag bara. Låter som en gammal tant så som jag klagar över tiden, men jag kan inte hjälpa det ! Varenda dag som går så är det en dag mindre kvar tills jag åker och såna nedräkningar gör att tiden verkligen flyger i väg. Om fyra månader kan jag redan vara där, fyra månader är inte mycket! Det är bara ungefär lika lång tid som det har gått sen det var januari., maaaah

Aja, idag har det vart rätt slappt i skolan, vi hade två lektioner, tre timmars rast och sen två lektioner till. Inte så jättejobbigt precis ! Jobbigare var att vi såg på Schindlers list på historian, jag klarar verkligen inte av den filmen. Blir helt bölig och illamående åt hur jädrans hemska människor kan vara, helt sjukt.

Blev också övertalad av Josefine i min klass att jag ska sjunga med henne imorgon i skolan, jaha? vad hände där liksom? aaaah., jag kommer dö av ångest och nervositet, jag gör inte sånt här! aja., vi får se hur det går !

Kom förresten precis ett steg närmare jobb i glasskiosken när jag ringde ägaren., så imorgon ska jag jobba helt själv en stund :O Önska mej lycka till och kom gärna och hälsa på! Mitt emot storan, there I'll be :)

Och för att avsluta detta hattiga inlägg (förlåt för det !) lite fint sådär så kommer en söhöhööt random bild :)


image12


PUSSAR!

Natten

Kom precis hem från ännu en forsbäckskväll med ung samma folk som andra gången, var ganska mys! Alla var iof lite segare än i onsdags, men det var kul ändå., :) Jag och Jossan grillade bananer med choklad, det var väldigt gott! Jag råkade säga (utan att mena det jag sa på det sättet som det lät som att jag menade det när jag sa det., eller nåt sånt.,) att Jossan har en stor rumpa., Jag menade det inte (inomparentes-meningen häröver var ung min förklaring till Jossan när grodan hade hoppat ur munnen på mej.,) och om du läser detta Jossan så har du en väldigt fin rumpa ! ;)

Kvällens upptäckter ;
Jossan är grasiösk, det funkar faktiskt att diska skedar genom att gnida dem i gräset, farbror Lasse verkar mycket trevlig, man blir sotig i händerna av grillade bananer, havet är inte så sjukt kallt längre, man ska aldrig gå över tågspår när bommen är nere, Spencer skulle kunna bli en finfin suspensoar och om man är mörkrädd borde man inte stampa för hårt i marken när man går förbi lampor.

Ajöken.

Födelsedagsnedräkning

Ursäkta ? Maj? Va? Vår? Blommor? Vad händer?
Jag fyller år snart ! Den 21a maj för alla som vill veta (ja Gabban, denna påminnelsen var en grymt stor pik till dej, hoppas du fattade det :) ) !
Jag fattar ingenting. Är det bara jag som tycker att det var typ igår det var mars? Vad hände med April? Nu är vi redan några dagar in i maj och jag har inte hängt med. Ända sen jag var pyttelytteliten har jag gjort en nedräkningslista till min födelsedag någon gång i april (de senaste åren i högsta hemlighet), det har blivit en slags tradition. Varje dag när jag kom hem från skolan brukade jag göra ett stort kryss med en penna och pirrigt kolla hur många dagar/skoldagar det var kvar till den stora dagen. Jag brukade gå tillbaka till den flera gånger varje dag, bara för att dubbelkolla liksom. Den var alltid fint dekorerad med massa färger och fina små blommor och den gjorde mej glad.
Jag har inte ens gjort en sådan lista i år, inte haft en tanke på det, inte haft tid, men framförallt inte ens insett att det redan är maj. Jag har inte ens lagt märke till att det är mindre än tre veckor kvar tills jag fyller 17. 17! Det är stort. Det säger man varje år, men denna gången betyder det mer. Mer än att jag blir ett år äldre på pappret och en dag i verkligheten. Jag vet att jag kommer uppleva mer mitt år som 17.åring än någonsin tidigare. Min nästa födelsedag kommer vara på ett ställe där jag antagligen aldrig har vart, kanske inte ens hört talas om. Det är så skumt att jag då kommer vara på en plats som känns (nästan) lika hemma som Göteborg. En plats som jag nu inte vet någonting om. Konstig tanke kan man säga! 

Idag skulle jag träffa Maggie, min underbara föredetta klasskompis som har flyttat till Danmark. Detta blev tyvärr inställt så nu städar jag min garderob istället. Ganska välbehövt skulle man kunna säga eftersom jag innan jag började inte kunde komma in till kläderna som hängde på galgar längst in. Garderobsstädning är en seg och långdragen aktivitet och det känns inte som att jag kommer bli färdig än på några år, men om jag blir det så är det hundpromenad i solen som gäller :) Sen ska jag ringa Jossan och kanske träffa henne ikväll igen! Det har blivit en ganska Onsalaig ledighet y lo me gusta mucho !  Ett klart sommartecken :)

Midsommar i Onsala för två år sedan

image11

Inte långt kvar nu ! :O



Näh nu ska garderoben bli fin och kläderna hängda !
Pussen

Valborg

Tjennatjo !
Nu har det vart valborg, en av årets alla "måste kröka" dagar. Hade massa planer dagen innan som alla gick i kras på morgonen,. 30 April verkade bli finfin, som vanligt !
Dagen började bra ändå med film på spanska och sedan vårsång, lagom slappt sådär! Sen blev det hem till Josefine och lite pannkakskalas med henne, Julle, Hanna och Josefines kusin, Douglas. Väldigt mysigt och extremt gott ! Man äter verkligen pannkakor alldeles för sällan,. De i skolan gills inte för de har läskiga kanter ! 

Efter en stund blev det bussen hem med Julls. När vi väntade på hållplatsen hade vi lite sång/photoshoot stund och skrattade åt att vi är så fula <3 det var mys !

 


Kom hem med, som sagt,  krossade planer för kvällen och funderade på att bli hemma. Lyckades ändå på något finurligt sätt bjuda med mej själv på en 18års/valborgsfest i Forsbäck med några gamla onsalakonfakompisar och deras amigos. Tog mej dit utan så mycket förväntningar, men hade en jättemysig kväll! Det var hur kul som helst att träffa mina Jossor igen och allt det andra folket var också mycket trevliga ! :) Jag hade en fin kväll med mycket skratt! Synd var det att det var så himlans kallt bara, men för mej så hör det liksom till ! På valborgsmässoafton måste man sitta utomhus (oavsett väder egentligen) och frysa tårna av sej, annars får man inte den rätta känslan liksom., :)
Åkte till sist hem till Jossan G ute i Onsala och sov över där, alldeles för länge sen sist! Saknar verkligen både Onsala och folket som hör det till, ska bli underbart med sommarlov så man kan flytta ut på landet igen :)

Idag har det vart slappande på schemat och på kvällen var jag på middag med familjen hos några kompisar. Det var trevlans och väldigt god mat :D

Just det ja! haha., svar på kommentar från en Fredrik med grönvitrandig tröja;
Hah joo vippen var okej, fast LM / Ä är mycket bättre ! Det kanske var du då, var du där med andra och fick du hjälp med vägen till Ä av de två förvirrade personerna på kortet för några inlägg sen? ;)


Aaah sorry för det, ha det underbart ! Nu ska jag nog sova, bara lite för sent., Imorgon är det fika och shopping i stan med Grundius (ska bli jättekul !) och även lite garderobsstädning., På kvällen är det middag hos Martina förhoppningsvis !

Talk to yah soon !

Försenat inlägg

(inlägget skrevs i tisdags, men blogg.se strulade så jag kunde inte lägga upp det av någon anledning., så här får ni !)

Tjipp !

Skolan var okej, engelska nationella gick bra och var typ det enda jag hade., vår engelska lärare var världens jättenutte och la ut godis på våra bänkar i pausen :)
Sedan satt jag ute på skolgården i två timmar och solade ! Mycket skön och slapp skoldag., Väntade bara på handledningen jag skulle ha kl 13.15. Helt plötsligt ringer min telefon. Det är STS som undrar om jag kan tänka mej att hamna i Alaska eller på Hawaii., Jag ville säga JAAA till Hawaii och nej till Alaska, men det fick jag inte., antingen ja till båda eller till ingen alls., Så jag gick och googlade lite på Alaska och hittade mestadels såna här bilder ;

  

Fanns också några texter om klimatet, bl a "Alaska har långa vintrar och svala somrar!" och "I december har det vart vinter i tre månader och man har fortfarande minst fem månader till med snö att se fram emot".

Najs? nej inte särkilt :P Ser ut som att jag antingen kommer bli uppäten av en björn eller svald hel av firren. Ja om jag inte fryser ihjäl eller dör av vinterdeprission innan alltså., kul ! Nej, men jag ringde i alla fall tillbaka och sa ett mycket tveksamt nej eftersom man inte vill säga nej till något egentligen., men så blev det och STS-folket var snälla och trevliga och sa att det självklart var helt okej :)

Efter det jobbade jag lite i kiosken med Gabban igen och det gick bra! Sålde min första mjukglass någonsin, grymt stolt :D Fick många trevliga besök och hade jättekul hela tiden., :)
Senare framåt eftermiddagen hörde vi världens jätteskrik och kollade ut genom fönstret. Fick se något av det läskigaste jag sett på länge, en kvinna blev påkörd av en buss. Hon satt på marken med bussen över sej och bara skrek. Allt folk bara rusade mot henne, ambulansen kom på två sekunder (fullt seriöst, den måste väntat runt hörnet typ.,) och jag drog ner rullgardinerna och höll för öronen. Mådde sjukt illa och ville bara därifrån. Fy fan säger jag bara, tänk om hennes liv var helt förstört och hon aldrig kommer kunna gå igen? Resten av dagen var jag lite borta och skakis, har försökt leta upp något om hur allt gick, men det finns ingenting någonstans., Jag hoppas att det betyder att det inte blev så allvarligt !

Kom hem och var allmänt borta resten av kvällen, obehagligt när man ser sådant för det påminner en verkligen om att det händer på riktigt, det händer riktiga personer. Det är verkigen folk som blir påkörda, det är inte bara något som tidningar hittar på. uuh.,

Hoppas ni hade en trevlig dag med ett mindre dramatiskt slut ! 

RSS 2.0