Blixten hälsar på


Nu är det thunderstorm och hagelvarning här i Texas, tänker därför stänga av datorn fortare än blixten (för jag vill ju inte att den ska slå ner.. haha). Mysigt att somna till ljudet av regn!

I morgon är det Britney freakin Spears konsert som gäller, ska bli ASNICE! ser om jag hinner blogga efter, chansen är stor att det är ett no.. 

<3

Lilla pappa


Jaah det är synd om min lilla pappa! Han mår lite bättre nu, men det är fortfarande inte säkert att han kan komma.. Linnéa du ser alltid ut som en jätte (kan ha att göra med att du typ är en, litegranna, på ett hörn.. :) ).


Mamma, Jeppe och jag har spenderat de senaste två dagarna på shoppingcenter och det har vart mycket lyckade dagar måste jag säga. Jag har fått bli go lite crazy i en viss favorit affär, berättar mer när jag lägger upp bilder! Det är väldigt mysigt att ha dem här, de har fått träffa massa folk redan! Jag har bott med dem på Gaylord Texan som är ett väldigt coolt hotell (utan min dator = ingen blogg), jättekonstigt att på bo hotell här.. Det känns lite som att jag helt random bestämt mej för att checka in på Radisson i Göteborg.. fast det är nice! Nu är jag tillbaka hemma eftersom det är skola i morgon igen. Blir lättast att komma till skolan med Chan som vanligt. Fortfarande paus från fotbollen, underbaaaart!!

I morgon är det första dagen på mina sista nio skolveckor här. Känns lite deppigt, är inte riktigt klar här än.. Fast det kommer bli himla kul att komma hem till alla er med!

Ska försöka hinna med att lägga upp bilder i morgon!

<3

:(


Här ligger man i sängen och nanar sött när hela sängen plötsligt börjar vibrera. Jag upptäckte att jag tydligen somnat mitt i kompositionen av ett sms till min kompis och att det är ett telefonsamtal från mamma som är anledningen till vibrationerna. Jag svarar förvirrat och får veta att min stackars fader har så ont i ryggen att han inte ens kan stå upp. Han ska tydligen åka hem till Lotte (min faster som är sjukgymnast) och se om hon kan hjälpa honom och sedan komma hit så fort han kan. Så det blir bara mamma och Jeppe som kommer i morgon, pappa blir (förhoppningsvis bara) några dagar sen. Tråkigt! :(

<3

På väg


Om en timma lämnar min familj vårt hus hemma i Billdal och sätter sej i en taxi mot landvetter. Jag pratade med mamma för två timmar sedan och då hade hon inte ens börjat packa.. Anyways!! Snart är de alltså på väg hit och det betyder att de snart är här! Vilket är helt sjukt overkligt. Jag har inte träffat dem på drygt sju månader (218 dagar för att vara lite mer exakt) och nu ska de helt plötsligt komma hit till mitt amerikanska liv? Mamma pratar om det som att det är en semester, men man kan väl inte vara på semester här? Detta är ju liksom hemma. Inte hemma hemma som i Sverige, men hemma på ett annat sätt. På ett amerikanskt sätt. Det är svårt att förklara, vad jag försöker få ur mej är att det är konstigt att de ska vara här. Konstigt, men helt stört underbart!

Idag hade vi midterms i våra first and second period classes. Eftersom jag har soccer first period så hade jag bara ett US history test, men det var mer än nog. Vi fick en review i onsdags med ord vi skulle kunna till provet, det var 108 ord. 108 ord om amerikansk historia som jag skulle memorera (och skriva ner definitions för på ett papper för bonuspoints). Tror jag gjorde helt okej på provet ändå, multiple choice is the best invention ever. Uteslutningsteknik är en stark tvåa. Jag var nummer två i klassen att lämna in mitt prov haha.. Sen satt jag och löste ett svenskt korsord i min veckorevyn resten av lektionen :)



Randombild på Linnéa och mej från hemma hemma, i Billdal

I morgon ska jag ta med mej en sak som betyder mycket för mej och prata om på min sista teen leadership lektion. Det får bli Auis finfinfina bok, får bara skynda förbi sidorna med Anis och Penus illustrationerna.. Haha <3

<3

Silly boy


Mamma och pappa, jag loggar in på skype så fort jag kommer hem från skolan i morgon! Det kommer som sagt att vara runt klockan 5 min tid. Fasiken att Frölunda förlorade.. Jaa, Gabbie! Antons bil ska dekoreras :)

Inget speciellt har hänt idag, tänkte bara visa er ett videoklipp som alla älskar här.. Vet inte om det är stort hemma med kanske, men jag har sett den typ 10 gånger och skrattar fortfarande så jag gråter.




Älskar vid 1.44 när han låter helt förkrossad.. "is this gonna be forever?" haha! Enjoy :)

<3

Sweedin


En killkompis höll på och smsade mej häromdagen och efter ett tag frågar han om jag är excited to go back to Sweeden. Jag vet inte varför amerikanare tror att Sweden stavas med två e, kan tänka mej att det beror på att de tror att det är något slags paradis som inte bara har snygga tjejer överallt utan också till och med har ordet weed i mitten av namnet. Det är i alla fall många som har använt sej av den stavningen. Skickade tillbaka ett "dude youre using too many eees" och vad får jag tillbaka då? Joo "Sweedin?". Jag säger då det, you gotta love Americans.

Idag var det meningen att det skulle regna, men när jag lämnade skolan klockan 16.05 så var det strålande sol, blå himmel och lite drygt 20 grader. Första gången väderfolket har haft fel här och jag klagade verkligen inte! Tvingade i stället stackars Carley att sitta utomhus med mej när hon gjorde sin läxa och kände mej som min mamma när jag förklarade att "när det är fint väder ska man inte sitta inne!". Min mamma som förresten är här om tre dagar vid den här tiden tillsammans med min pappa och kära broder :) I alla fal! I morse gick jag och Chandler upp extra tidigt för att åka hem till Angela och skriva saker på hennes bil eftersom det är hennes födelsedag. Så vi kladdade ner hela bilen med fönsterfärg, skrev "Happy b-day, honk I'm 17, This girl is sexy!" osv.. Mycket nice resultat måste jag säga!

Linnéa, ditt brev svarade jag på för kanske en månad sedan.. Bara inte blivit skickat än.. Samma med Susannas och Sebastians, föråt, jag ska pallra mej iväg till posten snarast! Daniel, er ska jag knåpa ihop ett brev till så fort mina mid terms är över (fredag) och Julle och Jossan, ska svara på era mail med, lovar!!
Just det ja, har nog glömt att berätta det förresten.. För ungefär en vecka sedan fick jag ett brev från Sebastian med julklappar (skratta inte åt honom, jag har som sagt fortfarande inte skickat hans..), jättesött! Jag fick en voodoo docka man sätter på nyckelknippan som ska hjälpa en med kärlek och två rosa piller som tydligen ska vara irritationsdämpande och ge mej ett rosa skimmer och, ni känner ju mej, att skimmra i rosa hade ju typ vart en dröm som gick i uppfyllelse.. Så tack så jättemycket ännu en gång Sebastian!

<3

GABBANS BLOGG


Precis som ni ibland bestämmer er för att kika in här på min blogg så kikar jag troget in på gabriellaskriver.blogg.se. Eller kikade kanske jag ska säga eftersom den nöten idag råkade radera sin egen blogg. Så om den inte är där så är det därför! Hon försöker få tillbaka den för fullt, håll tummarna för att det funkar!!

fråååga!
Hej! Läser din blogg ibland, jag ska till Texas till hösten som utbytesstudent och undrar vart i Texas du bor? Hur förberedde du dig innan du åkte iväg? Du verkar ha det awesome, fortsätt så!/ Josefin


Well.. Kul att du läser bloggen och superkul att du ska till Texas! Folket här är verkligen supertrevliga, maten är mycket nice och vädret är helt okej om man är van vid hemma! Jag bor i Flower Mound, det ligger i nordöstra Texas, precis vid Dallas och går på Flower Mound High School (FMHS). Jag förberedde mej mycket genom att göra precis det du gör - läsa bloggar! Annars vet jag inte hur mycket jag förberedde mej.. Jag fick min familj väldigt sent (5e augusti, ungefär två veckor innan jag åkte) och det var svårt att föreställa mej att åka innan jag visste vart jag skulle. Även efter att jag fått min familj var det supersvårt.. Jag var inte så förberedd, tog det lite som det kom när jag kom hit haha :)
Hmm.. jag skaffade blogg! När jag fått min placering kollade jag upp dresscodes på skolan och shoppade lite nya kläder, tog kontakt med familjen och sökte deras adress på google earth! Haha kommer ihåg hur jag sökte på Flower Mound överallt, youtube inkluderat, för att få tag på all information jag kunde komma åt. En sak jag kan säga är att jag tycker du ska ha med dej mycket bilder (har massa söta bilder på min familj och mina vänner i mitt rum här) och kanske en dagbok.
Om du har mer frågor är det bara att fråga på, ska göra mitt bästa för att svara!

Resten av mitt springbreak var helt underbart! Äventyret jag pratade om var ett besök på Fort Worth Zoo, mycket trevlig dag med massa bilköer, apor och svettiga zoobesökare. Väldigt nice! Annars så hängde jag mer med Taylor, vi gick och kollade när Brooks (hennes pojkvän) spelade baseboll och fick höra efteråt att vi var en stor hit i hans lag. En sophomore ville bland annat ask me to prom haha.. Tilläggas ska att jag aldrig hört hans namn förut. Fredagkvällen spenderades med filmmys hemma hos en kompis :) Söndagen gick i tema skolan, gjorde två projekt för min teen leadership klass. Mötte upp min ena grupp klockan 12 i en park för att städa för vårt Community service project och min andra grupp klockan 18.30 för att spela in vår film.. Annars har jag bara försökt njuta av det fina vädret och fint är precis vad det vart! Ungefär 25 grader och strålande sol i princip varje dag!

     

Chan's bday party
Brooks taylor and Jess at the zoo
Picking trash out of the pond..

<3

Busy girl


De senaste dagarna har vart helt crazy, jag har gjort så mycket saker ! Jag skriver om det och lägger upp bilder ikväll, så håll ut ! :) Gotta run! 

<3

My life would suck without you


Idag är det st Patrick's day (Irlands nationaldag) och det firar man här i USA (fråga mej inte varför..).Eller firar och firar, man måste ha på sej något grönt bara. Om man råkar glömma/inte känner för att klä sej i denna underbara färg så blir man nypt av alla som kommer åt (so I noticed..), konstig tradition bara!

Dagen spenderades med Tayyy=ännu en dag med massa konstigheter och ännu mer skratt. Vi åkte dit vinden tog oss och bara hade kul! Hamnade till slut på hennes pojkväns baseball match och kom där fram till att vi tagit 108 bilder. På tre timmar.. :) Taylor är min bästa kompis här, och (som Kelly Clarkson så vackert sjunger i en av sina sånger) my life would suck without her (eller aah.. you, men her passar bättre in i meningen!). Hon bestämde sej även idag för att hon tyvärr inte kommer låta mej åka hem.. Så om jag råkar missa flighten eller något sånt där i juni så beror det antagligen på Taytaytilayy!

            
          

Ett litet urval av alla bilder.. :)

Annars idag så är det Chan's födelsedag och vi hade en middag för henne på en restaurang! Har inte hunnit tömma bilderna från kameran efter det, men de kommer väl upp snart tror jag!

Nu ska jag sova för i morgon ska jag ut på äventyr.. :)

<3

Springbreak!


Har haft några dagars bloggpaus, men ni har inte missat så mycket..


I fredags sjöng jag ju som sagt nationalsången (hah jaa, solo var det.. Uppe i en pressbox i våran stadium, det var inte jättemycket folk där.. Två fotbollslag och lite föräldrar heh.. Men det var kul!). Det var sista hemmamatchen och då har man en såkallad senior night, man liksom tackar av alla seniors som ska lämna skolan till hösten. Både JV och Varsity förlorade sina avslutande matcher för säsongen, lite synd.. Förresten, för att svara på Gabbies fråga, så kommer jag fortfarande ha soccer 1st period, så jag kommer fortfarande träna.. Bara det att från och med nu så har vi inga matcher och vi behöver inte träna innan skolan längre! Plus att som lite belöning för vårt hårda arbete har vi åtminstone en veckas study hall (ingen fotboll, plugg tid i en och en halv timma på morgonen!) :) Detta betyder chick fil-A och att man får göra i ordning sej hemma på morgonen och det är aldig fel!

   
Bild från study hall, me and Elle   ll    Senior night planschgrej ute vid planen
 
I lördags tog jag mej en lång sovmorgon och åkte sedan med Alyssa och Taylor till the mall för att shoppa lite. Det slutade med att vi provade prom dresses (mycket vackra sådana) och hade jättekul. Alyssa åkte hem och jag och Tay bestämde oss för att gå och se en film på bio. Vi hade två timmar innan den skulle börja så vi gick och åt orange chicken på Panda Express. Usch vad gott det är. Jag vet inte vad jag ska göra när jag kommer hem, ingen god snabbmat.. :(
Men i alla fall, när vi är mitt uppe i våra försök att fördriva tiden så gick strömmen (varför säger man det egentligen? Att strömmen gick menar jag.. Vart gick den då? Undrar vem som kom på det..). Hela mallen blev kolsvart. Exciting tyckte vi och började fantisera om hur folk skulle få panik och börja springa runt som yra höns. Blev lite besvikna när vi insåg att så inte var fallet, de enda som sprang runt var folket som jobbar i butikerna. De försökte få ut alla människor från deras affärer eftersom det inte bara är lamporna som inte funkar, även larmen är ju strömdrivna.. Vi besämde oss i alla fall för att pallra oss bort till bion och blev snabbt besvikna när vi insåg att strömmen gått där med. Så vi köpte varsitt blått tuggummi och satt och pratade i kanske en halvtimme innan vi tog oss hem.. Lyckad dag ändå!

     
Lägg märke till våra fina puffiga klänningar på första bilden, riktiga tårtor och stora som hus!

På söndagen fick jag uppleva det som jag tycker är riktiga Texas. Vi (Familjen Jones, Ethan och jag) satte oss i bilen och körde två timmar rätt ut i tjotaheiti. Där hittade vi en så kallad "Cook-off" (en mat-tävling) där Chris's pappa (Pepah) skulle vara med. Överallt stog det tjocka gubbar och fixade med olika maträtter, mycket friterat, mycket chili, mycket bönor och mycket kött, men jag menar jag bor ju i Texas.. Vad annars ska man förvänta sej? Överallt luktade det grillat, och jag har aldrig förr sett så mycket mc-bonnar på ett ställe. Piratbrillor, cowboy boots, jeans som sitter alldeles för högt upp och uppfällda kepsskärmar, vart jag än kollade! Någon börjar fingra på en gitarr uppe på scenen de fixat till för dagen och några sekunder senare hör jag introt till Sweet Home Alabama. Var är det jag har hamnat liksom?! Jag skrattade så jag grät..
Pepah tävlade i alla fall med friterad catfish och den var jättegod! Medans vi väntade gick vi runt och smakade på de andras saker och oj vad mycket konstiga saker jag åt. Björn, buffel-chili och vildsvin var nog de skummaste.. Men det var rätt gott! Pepah kom in 3a med sin catfish! :D

     
Egen-friterade pommes frites, catfish och bollarna kommer jag ej ihåg vad de heter..
Ethan Chan och Carley
Den svarta grejen innehåller en hel gris. Med huvud och allt. Den vägrade jag smaka på.

På kvällen fick jag sms från en ensam Taylor som hängde med sin pojkvän och hans kompisar. De skulle åka och bowla och jag hängde på! Jag har ingen aning om vad som hände, men jag ägde alla. Första serien fick jag 114 (personligt rekord!), sen började jag min andra serie med 3 strikear i rad och avslutade den på 154. Alla de amerikanska pojkarna trodde jag var någon secret bowling star typ ! Kommer aldrig mer kunna bowla med dem bara, man vill ju inte förstöra en sån sak och jag kommer nog aldrig igen få så bra (för mej) poäng!

Min score är den näst nedersta :)

Idag har jag slappat i solen med lite tidningar, superskönt! På kvällen kom Jess över och vi gick ner till Walgreens och köpte godis och kollade sedan på En Riddares Historia. Älskar den filmen! Mysig kväll :)

<3

No more!


Idag hade vi sista early morning practice för säsongen = sista någonsin för mej! Jag är så glad, det finns inte ord! Vi kommer fortfarande att träna, men från och med nu är det under first period! Så jag kommer inte behöva vara i skolan förens klockan 8.45 from now on :D Tacka gudarna för det! Efter skolan hade jag Pre UIL med kören, det är en förberedelse inför UIL som är en stor tävling vi ska till om två veckor. Så vi sjöng våra tre sånger och gjorde lite sightreading och aah.. Slösade bort en hel timme på något som var precis som alla våra körlektioner.. Segt, men säkert bra träning eller något.

I morgon klockan 18.30 sjunger jag den amerikanska nationalsången innan the varsity girls soccergame.. Jättenervis! Så tänk gärna på mej och håll tummarna! Efter det har jag min sista soccergame och sen vet jag inte vad som händer.

Hoppas ni har en härlig fredag!

<3

Stanky leg


Här i USA har de en mycket trevlig sång som heter Stanky leg. Till den sången finns det en speciell dans som går ut på att ens ben liksom ser stanky (stinkigt?) ut.. Sök på Stanky Leg på youtube om ni vill se den!

Men anywayyss så blev vi lite danssugna häromdagen i min teen leadership class och kom fram till att vi skulle lära killen som ganska nyss flyttade hit how to do the stanky leg. Det slutade så här:




James (killen till vänster) spelar i skolans football team och är riktigt bra. Jättego kille som är snäll mot alla! Till höger har vi Zesty (a k a Zach) som är den nyinflyttade. Han är klassens knäppis och alla älskar honom :) Lägg märke till 1.18 då Zesty säger "It's kinda burning" och ler sitt goa smile.

Idag har det ösregnat hela dagen för en gångs skull, mycket mysigt! Har hört att ni har mycket trevligt väder där hemma.. :)

<3

Beat Marcus


We tied Marcus. Ärkerivalerna lyckades ännu en gång sno till sej en poäng ifrån oss. Fasiken.

Kom precis hem från skolan. Vart där sen klockan 8.46 (vi var en minut försenade och det var inte på grund av mej..) och kom hem nu, klockan 10.30. Våran match var inte förens 7.45 och vi var tvugna att stanna och kolla på de andra fram tills dess. Man bara måste älska soccergames. Annars idag har det väl inte hänt så mycket trevligt, det finns gränser för hur mycket kul man kan ha för sej på en amerikansk skola. Nu är jag så död att jag nästan svimmar. Early morning practice i morgon. Kill me.

<3

Bilder


Ja, ni läste rätt



Free Pancake day för ett tag sen! Kom ihåg att detta är klockan 7 på morgonen..



Rosettes @ spring show! Deras Hairspray nummer



Min kompis Britney är kapten för the Rosettes och hon hade en solo dans :)



At my first baseball game!

Bara några få och tråkiga bilder, men jag måste sova.. Hade young life hemma hos oss idag så det var mycket städ både innan och efter! Fast kul hade vi, som vanligt :)

<3

Day and night


Kom precis hem från the Spring Show som Rosettes (vårat dans/highkick lag) höll i. Mycket häftig dansshow, filmade och tog lite bilder som jag ska försöka lägga upp i helgen!

Stannade kvar efter skolan idag och kollade på när Angela och Chandler sprang track. Satt ute i det underbara vädret (blå himmel och 26 grader!) och pratade med Gabbie på telefon.. Mys!

 Nu måste jag sova.. 

<3

FML


Förlåt att jag har vart dålig med bloggen de senaste dagarna, bara haft fullt upp.. Har bland annat hittat en hemsida som heter FMyLife och om ni kikar in där så fattar ni varför jag råkade fastna där istället för att skriva ett nytt inlägg i går kväll.. Sjukt kul hemsida! Bästa jag läst idag:

Today, I was sitting in class and I fell asleep during the lesson. I was wearing sweatpants and had an erection. My teacher came up to me and grabbed my penis. She thought it was my phone. FML


Hahaha... Tänk er scenariot liksom.. Jag skrattade så jag grät!

I morse var det TAKS test i skolan (Texas Assessment of Knowledge and Skills, typ som nationella proven är hemma. Min kompis frågade mej om vi har SAKS test i Sverige..). Eftersom att jag inte ska graduate här så behövde jag inte ta testet utan hoppade nöjt in till skolan klockan 12.00. Det är fyra och en halv timme senare än när jag har fotboll på morgonen. Underbart!

Ska försöka få skrivit lite mer i morgon, får så mycket klagomål så fort jag missar att blogga några dagar! Ursäkta mej för det, men det är bara lite svårt att hinna med ibland.

<3

RSS 2.0